Skip to main content

Ziua Mondială a Teatrului - sărbătorită împreună de către angajații și deținuții instituțiilor penitenciare

Libertate prin teatru sau descătușare prin cultură. Teatrul nu e doar despre măști, ci și despre personajele care le poartă și trăirile lor.

De Ziua Mondială a Teatrului, persoanele aflate în custodia a trei instituții penitenciare din țară, P.11-Bălți, P.5-Cahul și P.6-Soroca, profită de frumoasa ocazie de a marca această sărbătoare printr-o experiență culturală remarcabilă.

Astfel, deținuții, fiind însoțiți și susținuți de către angajații instituțiilor respective, au prilejul de a merge în incinta instituțiilor teatrale din orașele menționate, pentru a viziona spectacolele organizate și puse în scenă, cu această ocazie, de către actorii profesioniști ai teatrelor locale. Piesele ,,Mamă, ,,Dimitrie Cantemir” și ,,Arta” i-au transpus pe cei prezenți în cel mai frumos rol, cel de Om, indiferent de statut și condiție. La final, în semn de mulțumire, artiștii au primit flori, aplauze, dar și obiecte din lemn, confecționate manual de către cei care au venit să îi privească.

Semnificației și importanței acestor evenimente la care au deosebita plăcere să participe deținuții, le sunt adăugate emoțiile unora dintre ei, pentru care această zi  constituie și o reuniune a familiei, avându-i pe copii alături în sala de spectacol.

Piesele pregătite cu dedicare de către artiști, sunt primite cu entuziasm și plăcere de către publicul captiv, care s-a detașat de rutina vieții din penitenciar, reușind să evadeze, temporar, în lumea creației.

Administrația Națională a Penitenciarelor își exprimă recunoștința față de toți cei implicați în organizarea acestui eveniment, păstrând convingerea că astfel de inițiative vor continua să aducă plusvaloare la revenirea pe făgașul corect al vieții persoanelor aflate în spatele zidurilor.

Serviciul mass-media și comunicare al ANP

Tel: 022 409-767