Skip to main content

Penitenciarul nr.10-Goian a beneficiat de un ajutor din partea reprezentanților UNICEF Moldova

În efortul continuu de a sprijini educația și dezvoltarea personală a tinerilor aflați în conflict cu legea, reprezentanții Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) în Moldova au donat 10 calculatoare Penitenciarului nr.10-Goian, urmare a vizitei de lucrul efectuate la finele săptămânii trecute.

Astfel, tinerii care își ispășesc pedeapsa în această instituție penitenciară vor avea acces la tehnologie și resurse digitale, acesta fiind un pas semnificativ în asigurarea îmbunătățirii cunoștințelor și abilităților tinerilor deținuți.De menționat faptul că, aceste calculatoare vor fi integrate în programele educaționale existente, oferind oportunități de învățare și dezvoltare.

Amintim că, UNICEF este profund dedicat promovării drepturilor copilului și sprijină dezvoltarea acestuia în toate mediile, inclusiv în mediile de detenție. În colaborare cu Asociația pentru Justiție Penală Participativă, au fost elaborate sau ajustate mai multe programe educaționale destinate minorilor și tinerilor cum ar fi, educația sexuală pentru băieții aflați în detenție, reabilitarea psihosocială pentru copiii dependenți de droguri, scăderea comportamentului agresiv și violent, precum și pregătirea pentru eliberarea acestora.

Administrația Națională a Penitenciarelor își exprimă recunoștința față de acest suport material deosebit de important oferit de reprezentanți și mizează în continuare pe dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare, astfel încât, împreună să putem consolida un sistem de justiție prietenos pentru copii.