Skip to main content

Tentative eșuate de introducere a substanțelor interzise în penitenciarele nr.13 Chișinău și nr.17 Rezina

Mai multe obiecte și substanțe interzise erau pe punctul de a ajunge în penitenciarele nr.13-Chișinău și nr.17-Rezina, pe căi ilicite.

În după amiaza zilei de astăzi, 19 mai 2023, în timpul verificării unei banderole, care urma să ajungă la un deținut în vârstă de 30 de ani din Penitenciarul nr.13-Chișinău, angajații au depistat și ridicat 11 bomboane cu denumirea ,,ROSHEN” în care era bine camuflat câte un pachețel din polietilenă, incolor, cu o substanță neidentificată de culoare albă.

Altă ilegalitate a avut loc la Penitenciarul nr.17-Rezina, mai exact în urma unei verificări minuțioase a unui colet, destinat unui deținut în vârstă de 30 ani, de către angajații penitenciarului din Rezina, au fost depistate 2 telefoane mobile și 2 cartele Sim camuflate în capacul unui multifierbător electric.

Banderolele cu obiectele interzise a fost expediate de o chișinăuiancă și respectiv o hînceșteancă prin intermediul Î.S. "Poșta Moldovei".

Pe marginea cazurilor respective, au fost acumulate materialele necesare și sesizați angajații organelor de poliție.

Administrația Națională a Penitenciarelor atenţionează: nu transmiteţi în detenţie alte obiecte şi substanţe decât cele permise de legislaţie. Riscaţi propria libertate!