Skip to main content

Deținuții de la Penitenciarul nr.10-Goian au susținut cu succes examenele de absolvire la specialitatea de cofetar

Zece deținuți minori din Penitenciarului nr.10-Goian au susținut, ieri, 23 martie 2023, examenul de absolvire al cursurilor de formare profesională pentru specialitatea de cofetar.

Examenul s-a desfășurat în două etape, proba scrisă și cea practică, iar minorii din detenție și-au demonstrat cunoștințele temeinice în fața membrilor Comisiei de evaluare și calificare, procedura fiind identică cu cea din școlile profesionale de la libertate.

În urma cursurilor, elevii au obținut certificate de calificare profesională, eliberate de Ministerul Educației și Cercetării, care le vor permite să profeseze această meserie după eliberarea din penitenciar și vor spori șansele ocupării unui loc de muncă.

Cursurile de formare profesională sunt organizate de Fundația „Regina Pacis”, în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor, în cadrul proiectului „Programe de educație și resocializare în Penitenciarul nr.10 pentru minorii din Goian”, implementat cu suportul financiar al Asociației „Renovabis” din Germania.