Skip to main content

Comunicat de precizare

În contextul informațiilor apărute în spațiul public, cu referire la conflictul survenit între două persoane, care s-au dovedit a fi angajați ai Penitenciarului nr.2-Lipcani, Administrația Națională a Penitenciarelor precizează faptul că, la momentul producerii incidentului, angajații respectivi se aflau la domiciliul unuia dintre aceștia, în afara orelor de muncă.

Cazul a fost înregistrat de către Inspectoratul de Poliție Briceni, pe marginea acestuia fiind inițiată o anchetă în vederea elucidării circumstanțelor faptei menționate.

Administrația Națională a Penitenciarelor, regretă profund acest incident și reiterează importanța respectării prevederilor legislației de către toți cetățenii, în special de către angajații sistemului administrației penitenciare și încurajează evitarea implicării acestora în careva situații de conflict.

Totodată, instituția susține promovarea valorilor morale și a unei conduite decente în rândul tuturor angajaților.

Astfel, pentru informarea obiectivă a societății, considerăm imperios necesar să fie solicitată, în prealabil, poziția oficială a instituției vizate. Acest fapt va contribui la evitarea mediatizării informațiilor neverificate sau denaturate.