Skip to main content

Ceremonie solemnă de sfinţire a sediului Administrației Naționale a Penitenciarelor

Astăzi, 6 iunie 2023, a avut loc ceremonia de sfinţire a sediului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Un sobor de preoți capelani ai sistemului administrației penitenciare au oficiat Liturghia. La evenimentul duhovnicesc au participat conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor şi angajații ANP.

Directorul ANP, Anatolie Falca şi-a exprimat speranţa că evenimentul va fi de bun augur în activitatea de viitor a instituţiei pe care o conduce. Dumnealui a mulţumit preoților pentru colaborare, evidenţiind importanţa asistenţei religioase atât pentru persoanele private de libertate, cât şi pentru angajații sistemului administrației penitenciare.

Cu un discurs de felicitare în faţa celor prezenţi a venit și președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare, Nicolae Andrieș, care şi-a exprimat convingerea că evenimentul sacru de astăzi fortifică valorile creştin-ortodoxe, demonstrînd susținerea și elocveta colaborare a ANP cu biserica ortodoxă, care este mereu predispusă de a ajuta celor care servesc Patriei în exercitarea atribuţiilor deloc uşoare care le revin.

La finele părţii festive, soborul de preoţi, a oficiat slujba de sfinţire a clădirii Administrației Naționale a Penitenciarelor. Preoţii au mers şi prin birourile instituţiei binecuvântând angajaţii prezenţi.