Guvernul Republicii Moldova | Ministerul Justiției

Departamentul Instituțiilor Penitenciare

A A A

Sportul nr.1 a unit Campionii Spartachiadei condamnaților din Penitenciarul nr.4-Cricova și fotbaliștii FMF pe același teren

Published on: Fri, 10/21/2016 - 13:32

Pentru al doilea an consecutiv, echipa finaliștilor „Spartachiadei condamnaţilor-ediţia 2016” la minifotbal şi reprezentanţii Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal s-au întâlnit astăzi, 21 octombrie 2016, pe terenul Complexului Sportiv de Copii şi Tineret Buiucani din capitală într-un meci amical.

 

La evenimentul sportiv au fost prezenţi: directorul interimar al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Aureliu SUHAN și directorul adjunct Nicolae Moraru, Preşedintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel CEBANU, președintele Asociației Veteranilor de Fotbal, Iurie CONUSEVICI, șeful Penitenciarului nr.4-Cricova, Andrei GABURA, angajaţi ai DIP, ai instituției de detenție şi rudele persoanelor private de libertate.

 

În discursul său, directorul interimar al DIP, Aureliu SUHAN, a mulţumit preşedintelui FMF pentru sprijinul oferit în realizarea acestei activităţi, menţionând că, lucrurile bune şi frumoase trebuie să aibă continuitate în vederea asigurării procesului de incluziune socială a deținuților, menţinerii tonusului fizic şi psihic al acestora, dar şi ca o componentă a procesului de echilibrare comportamentală.

 

În semn pe înaltă apreciere, directorul DIP a înmânat reprezentanților FMF cadouri simbolice, create de deținuții Penitenciarului nr.4-Cricova.

 

La rândul său, Pavel Cebanu a ţinut să mulţumească participanţilor, remarcând că: „fotbalul, fiind sportul nr.1 ne uneşte pe toţi, indiferent de circumstanţe şi locul în care ne aflăm. Republica Moldova este unica țară la nivel european care desfășoară campionate de fotbal între condamnați, astfel de activităţi fiind foarte importante pentru deţinuţi, care nicidecum nu trebuie să se simtă izolați de societate”.

 

Totodată, Preşedintele FMF a premiat jucătorii cu mingi de fotbal şi echipament sportiv.

 

După cele două reprize ale meciului jucate cu mult fair-play, victoria a fost obținută de echipa deținuților, care a învins echipa de fotbaliști profesioniști cu un scor de 10:7, câștigând Cupa Campionatului Moldovei la Fotbal între condamnați.

 

Menţionăm că, evenimentul este organizat de Departamentul Instituţiilor Penitenciare în parteneriat cu Federaţia Moldovenească de Fotbal şi are drept scop facilitarea procesului de resocializare a deținuților prin practicarea activităților sportive,  precum şi promovarea unui mod sănătos de viață a persoanelor aflate în detenție.

 

Notă DIP:  Meciul a fost organizat în urma finalei „Spartachiadei condamnaţilor-ediţia 2016” la minifotbal, care a întrunit echipele învingătoare la etapele zonale, desfăşurate pe parcursul întregului an în toate penitenciarele din ţară, unde pentru al doilea an consecutiv echipa de deţinuţi ai Penitenciarului nr.4-Cricova a ieşit învingătoare.

 

ÎN ATENŢIA MASS-MEDIA!

La preluarea informaţiei din comunicatele publicate de către Secţia relaţii publice şi mass-media al DIP,  pentru protecţia dreptului de autor, se va indica în mod obligatoriu sursa.

 

Secţia relaţii publice şi mass-media

 

Tel.: 022 409-768

 

e-mail: presa@penitenciar.gov.md

web: www.penitenciar.gov.md

 

 

 

 

Știri

24/03/2017 | Stiri

Reintegrarea socială – subiect discutat cu deținuții Penitenciarului nr.1-Taraclia

15 persoane aflate în custodia Penitenciarului nr.1-Taraclia au participat la o oră informativă cu genericul „Reintegrarea socială a condamnaților. Perspective și probleme ale pregătirii...Read more
23/03/2017 | Stiri

Angajații responsabili de pregătirea profesională din instituțiile penitenciare-instruiți în domeniul psihopedagogiei

În vederea asigurării formării continue a angajaților sistemului penitenciar în perioada 20-24 martie 2017, specialiștii responsabili de pegătirea profesională în instituțiile de detenție și...Read more
21/03/2017 | Stiri

Ziua mondială a poeziei marcată în instituțiile penitenciare din țară

Astăzi, 21 martie 2017, de Ziua mondială a poeziei, în mai multe penitenciare a fost celebrată una dintre formele cele mai frumoase ale exprimării-Poezia. Cu acest prilej, deținuții au făcut gazete...Read more
21/03/2017 | Stiri

Penitenciarul nr.9-Pruncul - gazda Spartachiadei zonale centru la tenis de masă, șah și ridicarea halterelor

La sfârșitul săptămânii trecute, în sala de sport al Penitenciarului nr.9-Pruncul, a avut loc o competiție sportivă, desfășurată în cadrul Spartachiadei condamnaților, ediția 2017, zona Centru...Read more
20/03/2017 | Stiri

Obiecte și substanțe interzise camuflate în încălțămintea unui vizitator la Penitenciarul nr.3-Leova

În rezultatul măsurilor speciale de investigație, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.3-Leova, au înregistrat vineri, 17 martie 2017, o contracarare a pătrunderii obiectelor...Read more
Subscribe to Știri