Skip to main content

Prima promoție de ofițeri de penitenciare, din acest an, a absolvit cursul de pregătire inițială

 

21 de ofițeri din cadrul tuturor instituțiilor sistemului penitenciar din țară au absolvit cu brio cursurile de pregătire inițială a ofițerilor debutanți ai sistemului administrației penitenciare.

Festivitatea de absolvire și înmânare a certificatelor de absolvire a avut loc astăzi,  29 martie 2024, în cadrul Centrului de instruire al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Cursurile propriu zise au avut loc în perioada 4 – 29 martie, perioadă în care, cei 21 de funcționari publici debutanți au reușit să obțină cunoștințe și abilități practice în domeniul legislației execuțional penale, integrității profesionale, drepturilor omului și alte subiecte necesare pentru executarea serviciului în cadrul SAP.

Prezent la ceremonie, directorul ANP, Anatolie Falca, a felicitat absolvenții, urându-le succes în serviciu pe care îl vor exercita, perseverență pentru dezvoltarea abilităților profesionale și avansare în carieră. Totodată, directorul ANP a menționat  importanța dedicării și a aportului fiecăruia dintre absolvenți la dezvoltarea sistemului.

Conform procedurii ofițerii absolvenți vor reveni în penitenciarele din țară și vor continua executarea serviciului aplicând în practică cunoștințele și abilitățile obținute la curs.

NOTĂ: Prioritatea instruirii inițiale reprezintă consolidarea capacităților profesionale calitative ale ofițerilor nou angajați în sistemul administrației naționale pentru a asigura realizarea misiunii sistemului penitenciar.

 

Serviciul mass-media și comunicare al ANP

Tel: 0 22 409-767